Tafel van 5

Tv5-FinalDe Tafel van 5 is een kennis- en netwerkplatform voor professionals die van elkaar willen leren. Dit kan zijn door het inbrengen van een vraagstuk, alsmede door mee te denken in oplossingen voor ingebrachte vraagstukken. Het doel is ieders kennis- en ervaringsniveau naar een hoger niveau te tillen. Op basis van de aangeleverde vraagstukken organiseert de Tafel van 5 bijeenkomsten.

De Tafel van 5 is een initiatief van Gerard Stemmerik en Frans Koemans en is opgericht op 1 juni 2010.


De Tafel van 5 heeft 5 regels

  1. Iedereen is gelijk bij de Tafel van 5.
  2. Als iemand iets vraagt of voorstelt en je bent het er niet mee eens of het kan niet, dan leg je altijd uit waarom. Daar kan iemand alleen maar van leren.
  3. Hoe klein of groot de vraag, ga hier altijd serieus mee om.
  4. Iedereen geeft zijn mening of visie op de vraag. Stil aanwezig zijn is geen optie (geldt voor bijeenkomsten).
  5. Kennis hebben is kennis delen.

Het aanmelden voor de bijeenkomsten, inbrengen van een vraagstuk en/of het volgen van de ontwikkelingen kun je doen via de website van de Tafel van 5.


De Tafel van 5 organiseerde de Next Level Events.

Tijdens deze events in Amsterdam en Rotterdam werd de volgende stap van de Tafel van 5 gepresenteerd, de add-on van de Tafel van 5. De add-on is een toevoeging en versterking van het gedachtegoed van de Tafel van 5, waarmee we willen bewerkstelligen dat de Tafel ook buiten de bijeenkomsten een toegevoegde waarde is en de leden meer met elkaar verbinden. Hiermee trachten wij het aanbod van vraagstukken te vergroten, proactief eigenaarschap te stimuleren en meerdere locaties voor de Tafel te bereiken.:

De add-on is op 1 juni 2015, bij het 5-jarig bestaan van de Tafel van 5, gelanceerd op www.tafelvan5.nl.


Tafel van 5 bijeenkomsten

De reguliere bijeenkomsten vinden plaats door het gehele land en worden o.a. gefaciliteerd door HDI-Gerling.

Volg de Tafel van 5 ook op